Glitter och glamour på 28:an

Kapitlets medlemmar har hektiska dagar inför julhelgen och den 28 december. Förberedelser för två fester på samma dag: först barnfesten på eftermiddagen och därefter stora balen på kvällen. Barnfesten drog som vanligt många föräldrar och barn som dansade runt granen, fikade och fick julklappar av Tomten.

När barnfesten är över på eftermiddagen, börjar dukningen för kvällen och då är det bråttom! Temat i år var glitter, silver och vitt och det dukades för nästan 140 sittande till middagen. Och redan halv sex är Kapitlet på plats igen för att hälsa sina gäster välkomna. Tjusiga kreationer, glitter, glamour, fräcka smokingar och över alltihopa lyxiga parfymdofter som svävar emot oss i Kapitlet när vi tar emot! Folk trängs i garderoben, skriver i gästboken och samlas för trivsamt mingel i baren. Vid 19-tiden klättrar Storceremonimästaren upp på bardisken och försöker överrösta sorlet för att bjuda till bords.

Till förrätten, sotad lax, eller vegetarisk langos med tillbehör, erbjuds som vanligt bordsdryck och nubbe därtill och nubbevisorna avlöser varandra. I pausen innan huvudrätten, säljs lotter och fina vinster gör att köplusten är stor. Efter kaffet släpper Kramfors storband lös och dansgolvet fylls av av glada människor. Cherry Tops gör ett bejublat framträdande med bandet, minglet fortsätter i lilla baren, folk kryssar mellan borden, träffar nya människor och har kul!

Efter klockan 01.00 serveras vickning. Många äter pytt-i-panna och tar en öl, innan alla skingras och går ut i den iskalla vinternatten. En del går hem och sussar, andra fortsätter på olika efterfester. Och ännu en Tjugoåttondagsbal är över. En i raden av baler sedan mitten av 1800-talet.

Se fler festbilder från kvällen här

Comments are disabled.