Screenshot 2015-06-09 11.56.10

Var är kragknappen?

Våren har kommit till Härnösand och maj månad står i sitt vackraste flor. Då letas frackarna fram ur källare och skrymslen. Finns såsfläckar kvar sedan ifjol? Äsch, det fattas en skjortknapp, var kan jag ha förlagt den? Hur knyter man flugan, nu igen? Har jag hållit vikten sedan ifjol? Knappast. Tur man hade förstånd att köpa flexibla frackbyxor! Verkade onödigt den gången, men under årens lopp har man haft anledning att vara tacksam för detta förutseende!
Damerna dyker in i sina garderober och bläddrar bland kreationerna. Synar kritiskt förra årets blåsa. Duger den i år igen? Eller kanske hellre förförra årets? Eller ska man slå på stort och köpa nytt? Eller begagnat. Kanske ta en tur förbi tjejerna Skogström på Sjögården och se vilka skatter som göms i deras källare?

Vad beror då all denna hets på? Jo, naturligtvis Sankt Petri Vårbal! I år, den 9 maj 2015, liksom alla andra år sedan mitten av 1800-talet, samlas Bröder och Systrar till Systralogens Vårbal i Sankt Petri Logens underbara salar. Samma spänning i år som alla andra år! Speciellt för de nio Systrar som recipierade till de olika graderna, samt de två Bröder som kammarrecipierade. Inte så lite nervositet kan ses bland Systrarna inför ceremonin. Och sedan lättade miner när de nya medlemmarna välkomnas med ett glas bubbel efteråt.

Kapitlets medlemmar har haft en stressig tid inför balen. Meny skall diskuteras med krögaren. Därtill kommer uppträdande, dansmusik, placeringskort, bordsplacering, blomsteruppsatser, körschema etc. etc. Årets meny var vårlig, vackert upplagd och en smaksensation! (Se nedan). Som alltid har krögaren Jonatan Norberg, gjort sitt allra bästa och maten uppskattades livligt! Tillhörande vinpaket, förhöjde ytterligare anrättningarna.

Festligt på Vårbalen

Middagens uppträdande var uppskattat, vi citerar Gustav Malmqvists kommentar på Facebook: ”En extra krydda för kvällen var ett fantastiskt framträdande av Erika Lundqvist. Sååå bra! En blivande världsartist, tror jag, som valt att återvända till Härnösand.”

Roliga, vitsiga och spirituella tal avlöste varandra, denna text inspirerades av Per Skudes lysande tacktal! Systrar och Bröder skålade och glammade. För dansmusiken stod denna gång Chris O’berg och dansgolvet fylldes snabbt. Kvällen avslutades som vanligt med vickning, extra god, hemmagjord pytt-i-panna och flera medlemmar honorerades med Det Stekta Ägget. Vid halv-tre-tiden på morgonen, lämnade de sista medlemmarna Systerlogens Vårbal för denna gång och gick hemåt i vårnatten.

Kvällens meny


Förrätt
Grön sparrissoppa med mousseline på pilgrimsmussla, citron och securakrasse

Huvudrätt
Grillad kalvytterfilé med gräddstuvade murklor, potatisgalette samt späda primörer

Vegetariskt alternativ: Sparrissoppa med inlagd vit sparris och chiliolja/ Gnocci med pesto och torkad tomat, serveras med färska bönor och sallad med grillad halloumi

Efterrätt
Crème brûlée med rabarbersorbet

Kaffe & chokladbit

Se fler festbilder från kvällen här

Comments are disabled.